5 Saker att göra när du känner för att ge upp

Saker att göra när du känner för att ge upp. Så länge man har en dröm, kommer vi alla att slå en punkt I våra liv inte bara en gång men flera gånger där vi känner att det inte går längre och att vi måste ge upp.

Drömmar förblir drömmar för en anledning; det är inte enkelt att göra dem till ens verklighet, de kräver hårt arbete, tillägnande och uthållighet. Det kommer alltid att finnas personer som tycker det är enklare än andra att hålla sig till sina mål och gå igenom de hårda tiderna.

De sista du borde göra när du vill ge upp är att inte ge upp. Vi vet att det är de du vill göra mest. Varenda bit av din kropp och själ kommer att säga till dig att ge upp. Fast du måste fortsätta pressa på.   

Vad ska man göra när man vill ge upp?

Så vad borde du göra för att kunna ge dig disciplinen att driva igenom detta och fortsätta jobba hårt mot dina mål?

Här är 5 fantastiska saker att göra när du känner för att ge upp alla dina mål och drömmar.

Kom ihåg varför du starta

Ibland när du jobbar hårt för att uppnå dina drömmar kan du bli intrasslad i allt arbete, så mycket att du glömmer den sanna meningen som fick dig att börja med det hela. De klart att man kan sitta där tänkandes ”Jag vet varför jag starta, men jag har fått nog och vill ge upp.”

Du måste börja tänka väldigt kritiskt och hårt över det som pressa dig till att börja. För en strävande bodybuilder kan de ha varit att de blev mobbade och skrattade åt över deras kroppsstorlek som fick dem att börja.

De kunde ha haft låg självförtroende. En liknelse kan vara entreprenören vars sanna mening var att undgå från 9–5 jobbet, eller att till slut kunna tjäna bra pengar över något man älskar att göra.

Oavsett vad din anledning är, bör du koppla av i en timme och ta din tid att tänka över varför du starta. Har du utvecklats sen du starta? Vad skulle hända om du förlora all den utveckling du har gjort hittills?

Läs om andras framgång

Det är viktigt att kunna få inspiration och kunna sätta sig i andras perspektiv om den gemensamma frustrationen. Läsa om andras framgång kan förstås vara jobbigt eller tidskonsumerande. Om man finner sig i ett stadium av absolut noll entusiasm så är det viktigt att veta att man inte är ensam, eftersom vi är sociala varelser påverkas vi starkt av andra styrka.

I alla fall, för dem som är fast beslutna i att göra vad som helst för att nå där de vill vara en kan en framgångsrik historia ge nog med motivation för att hålla ut längre.

Det finns fantastiska historier där ute, personer som Mark Zuckerberg, 50 Cent, Richard Branson o.s.v. Det finns personer som starta precis där du är, kanske till och med i värre positioner än dig och som sedan blev väldigt framgångsrika. 

Detta är personer som starta deras företag i ett garage eller sovrum. De växte upp i svåra grannskap men lade in en stor mängd arbete för att uppnå sina drömmar

Du kan vara så nära!

Har du verkligen någonsin tänkt på hur nära du var framgång?

Om du kan tänka dig en person gräva för diamanter och han gräver sig genom en liten tunnel som han ristade genom med sin hacka. Efter ett tag utan tur så vänder han sig tillbaka och ger upp.

Fast än bilden visar att det fanns stora diamanter en meter längre ner framför honom så gav han upp. 

Poängen av detta är att man aldrig vet hur nära man är. Du kan vara redo att ge upp precis innan du når det du söker. Gör inte detta misstaget att ge upp när du är där dina armar når allt du vill ha.

Såklart så vet du inte hur nära du är, så läxan är att aldrig ge upp.

Bevisa att alla har fel

Om du vågar drömma stort så kommer du alltid ha folk som säger till dig att du inte kan göra det här eller detta. ”Det är inte möjligt” eller ”du måste vara realistisk”. Lyssna inte på dem! Detta är envisa människor som alltid gör det hela en framgångsrik historia för dig.

Det är viktigt att man ser till att inte lyssna på vad andra säger till dig, vad du kan eller inte kan göra. Gör de du tror på och blocka ut alla hatare.  

Bevisa att de har fel! Bevisa din styrka inte bara genom ord men genom dina handlingar! Gör dem medvetna om att du klarar det. I slutet av dagen så är du vinnaren, inte de som försöker dra ner dig på deras nivå.

Tro på dig själv

Det är enkelt att förlora självförtroendet i något du inte har någon tur med. Du måste tro på dig själv och försöka återställa tron i dig själv. 

De fyra punkterna jag listade där uppe kommer att hjälpa dig återställa tron i dig själv, men allt kommer ner till en grej, ifall du är motiverad nog och fast besluten i att fortsätta tro. 

Du måste ha haft stark tro på dig själv när du starta. Om inte, hade du inte gjort något framsteg. Nu tror du att du kan göra det, bara för att de har varit ett tag sen och att du inte haft någon tur. Du har lagt allt detta arbete sen dess så varför ge upp nu? Vill du att allt går åt spillo? 

Behöver du en sammanfattning av listan? Inga problem:

  • Kom ihåg varför du starta
  • Läs om andras framgång
  • Du kan vara så nära
  • Bevisa att alla har fel
  • Tro på dig själv

Vad får dig att komma tillbaka när du känner för att ge upp?

Här kan du läsa andra motiverande texter

Här är en motiverande video

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *