Motiverande tal i filmen The Shawshank Redemption – Red

Vi har alla en film vi gillar att titta på för motivation, eller hur? Den enda filmen som får dig super-pumpad för dagen och framöver, eller kanske är den så inspirerande att du inte kan låta bli att sätta på den när du får lite ledig tid? Shawshank Redemption – Red Parole Hearing Man: Ellis Boyd Redding, dina filer säger att du har avslutat 40 års livstid. Känner du att du har rehabiliterats? Röd: Rehabiliterad? Låt mig nu se. Du vet, jag har ingen aning om vad det betyder. Parole Hearing Man: Det betyder att du är redo att återgå med i samhället … Röd: Jag vet vad du tror att det betyder, Sonny. För mig är det bara ett sammansatt ord. Ett politiskt korrekt ord, så unga kamrater som dig själv kan bära kostym och slips och få ett jobb. Vad vill du verkligen veta? Jag är ledsen för vad jag gjorde? Parole Hearing Man: är du? Röd: Det går inte en dag jag känner inte ånger. Inte för att jag är här eller för att du tycker. Jag ser tillbaka på hur jag var då: ett ungt, dumt barn som begick det fruktansvärda brottet. Jag vill prata med honom. Jag vill försöka prata lite förnuft med honom, berätta för honom som det är. Men jag kan inte. Den där barnet är länge borta och den här gubben är allt som finns kvar. Jag fick leva med det. Rehabiliteras? Det är bara ett bull****-ord. Så du fortsätter att stämpla din form, Sonny, och sluta slösa bort min tid. För att jag ska säga sanningen, I don’t give a s***.