Sveriges rikaste Topp 10

Sveriges rikaste personer. Enligt olika åtgärder och rapporter har Sverige fler miljardärer och välstånd än någonsin tidigare. Detta är den aktuella listan över de 10 rikaste i Sverige.

Stefan Persson, 71, 115 miljarder, Hennes & Mauritz, kläder

Sveriges rikaste
sveriges rikaste

Stefan Persson (Stefan Persson) är den rikaste personen i Sverige och son till grundaren av H&M. H&M är ett stort klädföretag med butiker i Sverige och andra länder. Han driver ett företag som grundades av sin far (H&M), och är den rikaste mannen i Sverige.

Hans Rausing, 92, 110 miljarder, Tetra Laval, Paketering

Hans Rausing var son till grundaren av Tetra Pak, som senare döptes till Tetra Laval. Det var detta företag som gav honom stor rikedom, han var så rik att han faktiskt rankades bland de rikaste människorna i världen.

Melker Schörling, 71, 68 miljarder, Securitas, säkerhet

Melker Schörling har skapat sin rikedom genom olika företag. Han är styrelseledamot i Securitas, ett stort företag som gör larm. Därför blev han rik. Han är för närvarande rankad som tredje bland de rikaste i Sverige.

Frederik Paulsen, 67, 66 miljarder, Ferring, läkemedel

Fredrik Paulsen tog över farens läkemedelsföretag, Ferring, och under hans ledning har företaget vuxit till att bli ett miljardärföretag. Paulson är också en äventyrare eftersom han besökte de åtta polerna på jorden och deltog i många äventyr.

Antonia Ax:son Johnson, 58 miljarder, Axel Johanson, detaljhandel

Det här är den första kvinnan på vår lista Antonia Ax:son Johnson . Hon kom ursprungligen från USA och flyttade sedan till Sverige. Företaget har en lång historia och grundades av sin farfar redan 1873. Detta företag och hela Axen har utvecklats mycket bra: sedan företaget har vuxit har sonens familj kunnat ge stöd. Företaget har gjort lite arbete i alla aspekter, men främst fokuserat på detaljhandeln.

Jörn Rausing, 58, 56 miljarder, Tetra Laval, Paketering

Jörn Rausing är en partner till Tetra Laval, ett företag som gör Rausing-familjen rik. Faktum är att de flesta i familjen ingår i vår lista över de rikaste människorna i Sverige.

Finn Rausing, 63, 52 miljarder, Tetra Laval, Paketering

Finn Rausing arbetar också med Tetra Laval, hans bror och syster. Tetra Laval, grundat av deras farfar, förde dem rikedom.

Kirsten Rausing, 66, 52 miljarder, Tetra Laval, Paketering

Kirsten Rausing är en annan kvinna på vår lista. Hon är syster till Finn Rausing och Jörn Rausing och delägare av Tetra Laval. Det var detta företag som gav henne rikedom.

Bertil Hult, 77, 41 miljarder, EF, Skolor

Bertil Hult grundade sitt eget företag EF, som har språkskolor runt om i världen. Företaget grundades i Lund 1965 och har vuxit snabbt, vilket har gett Hult rikedom. 2008 hedrades han för att springa med OS-lågan i de olympiska spelen i Peking.

Dan Sten Olsson, 71, 40 miljarder, Stenagruppen, transport

Dan Sten Olsson har varit huvudägare i Stena Group sedan 1983, varför han blev rik. Han efterträdde posten efter sin far. Därför har företaget förblivit inom familjen. Till exempel driver Stena Group Stena Line. De transporterar vattentransporter.

Den här artikeln är skriven av en frilansande författare och kan innehålla Faktafel. Sverigesrikaste,se tar inget ansvar för detta

En reaktion till “Sveriges rikaste Topp 10

  • 14 april, 2020 kl. 21:50
    Permalink

    Aldrig hört talas om Rausing familjen, intressant

    Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *